Düzmece dokümanlarla gayrimenkul satan örgüte ikinci dalga operasyon

Yalova Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü takımları, ‘Suç işlemek emeliyle örgüt kurmak ve yönetmek’, ‘Nitelikli dolandırıcılık’, ‘Resmi ve özel evrakta sahtecilik’, ‘Kişisel dataların hukuka alışılmamış olarak ele geçirilmesi’ ve ‘Rüşvet’ hatalarından yürüttüğü çalışmalar sonucunda, ticari şirketlerin gayrimenkullerini uydurma dokümanlarla satan hata örgütünün faaliyetlerini tespit etti. Grupların 7 Kasım 2024 tarihinden bu yana sürdürdüğü çalışmalarda; örgütün Yalova, İstanbul, Ordu, Antalya ve Bursa’da faaliyet gösteren çeşitli şirketleri ele geçirdiği belirlendi.

İLK OPERASYONDA ÖRGÜT LİDERİ YAKALANMIŞTI

Örgütün, Türkiye’de birinci sefer tespit edilen bir dolandırıcılık usulü ile düzmece evrak üretimi yaptığı bir ofis deşifre edilerek 17 Aralık 2024’te düzenlenen ilk operasyonda örgüt lideri N.U. ile birlikte yakalanarak gözaltına alınan toplam 13 kuşkulu çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

YAPIYI YİNE TOPARLAMAYA ÇALIŞIYORLARDI

Soruşturmanın devamında, örgütün yönetici takımında yer aldığı belirlenen M.K.’nin yeni üye kazandırarak yapıyı yine toparlamaya çalıştığı tespit edildi. Bu kapsamda 13 Mayıs’ta Yalova, İstanbul, Ordu, Bursa, Bitlis ve Gaziantep’te eş vakitli olarak düzenlenen ikinci dalga operasyonda; örgüt yöneticisi M.K. ile birlikte 12 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ikamet ve araçlarında yapılan aramalarda, 14 dijital gereç, 2 geçersiz noter evrakı, 9 mm çapında el imali ruhsatsız tabanca, 10 adet 9 mm çapında mermi ele geçirildi. M.K.’nin ayrıyeten Bakırköy 6’ncı Sulh Ceza Mahkemesi tarafından ‘Resmi evrakta sahtecilik’ hatasından arandığı tespit edildi.

4 kuşkulu sözlerinin akabinde özgür bırakılırken, 8 kuşkulu emniyetteki süreçleri sonrası adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkarılan şüphelilerden F.A., L.S., A.D. ve İ.K. isimli denetim kaidesiyle özgür bırakılırken, örgüt yöneticisi M.K. ile H.Ş., S.Ç. ve H.K. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 17’ye çıkarken, cürüm örgütünün yaklaşık 50 milyar lira piyasa kıymetine sahip toplam 8 şirketi bulundu öğrenildi. Örgütün bu şirketlere kelamda mesul müdür atayarak bu şirketlere ilişkin gayrimenkulleri satma teşebbüsü, polis takımlarının vaktinde müdahalesiyle de engellendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir