Emekliler dikkat! ‘Enflasyonla mücadele’ tuzağı

Son vakitlerde başta toplumsal medya olmak üzere, cep telefonlarına gelen birtakım iletiler vatandaşların dolandırıcıların tuzağına düşmesine neden oluyor. 

31 Mart Mahalli Yönetimler Genel Seçimleri’nden sonra dolandırıcılar enflasyon ve promosyon üzere hususlarla emeklileri dolandırmaya yönelik çeşitli sistemlere başvuruyor.

 Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı’nın ismi ile emeklilere ‘enflasyonla mücadele’ kapsamında ‘geri ödemesiz devlet desteği’ üzere mevzular kullanılarak dolandırıcılık iletileri atılıyor.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi, Yeni Medya ve Bağlantı Kısmı Öğretim Üyesi ve Kısım Lideri Doç. Dr. Sefer Darıcı, şöyle konuştu:

-Gündeme ait de kamuoyunun da nabzını tutarak dolandırıcılık aksiyonlarını gerçekleştirmek için gayret sarf ediyorlar.

-Bu noktada bilhassa insanların haberlerden, televizyonlardan takip ettikleri gündeme ait başlıkları, toplumsal medyadan takip ettikleri içeriklere yönelik oltalama hareketlerinde bulunuyorlar ve bu usuldeki durumlarda bu takip edilen gündeme ait gelen iletiler bireylerin halihazırda zati haberlerde izledikleri aslında toplumsal medyada gördükleri içeriklere yönelik olduğu için de bu oltalama durumu çok daha süratli bir formda gerçekleşebiliyor. Dolandırıcılar hedeflerine ulaşabiliyor

‘ÖZELLİKLE CEP TELEFONUNA GELEN İLETİLER MEŞAKKAT OLUŞTURUYOR’

Dolandırıcıların daha çok emeklilere yönelik hareketleri olduğunu da kelamlarına ekleyen Doç. Dr. Darıcı, “Özellikle son süreç prestijiyle baktığımız vakit seçimlerin çabucak akabinde da emeklilere yönelik birçok bu biçimde dolandırıcılık faaliyetinde bulunduklarını görüyoruz ve çeşitli bildiriler geldiğini görüyoruz. Dolandırıcıların en son gönderdikleri iletilerin içerisindeyse bilhassa enflasyonla uğraş kapsamında Türkiye’nin ekonomik durumuyla ilgili içeriklerin olduğunu da görüyorsunuz ve bu enflasyonla uğraş kapsamında bu çabanın ögelerini kullanmakla alakalı mailler ve iletiler gönderdiklerini, bilhassa cep iletilerinin, bu bağlamda önemli düşünce oluşturduğunu görüyoruz. Burada bilhassa şuna dikkat edilmesi gerekiyor. Geri ödeme, rastgele bir ödemenin geri alınması vesaire üzere durumlarda kesinlikle ve kesinlikle ilgili bakanlıkların, ilgili kurumların özgün web sitelerini takip etmeleri, ilgili bakanlıklardan direkt bilgi edinmeleri, ilgili kurumların internet sitelerinden yahut başka açıklamalarından yola çıkarak takip etmeleri gerekiyor” tabirlerini kullandı. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir