Filistin’den BMGK’ya davet: İsrail’e yaptırım uygulansın

Kahire el-İhbariyye televizyonunun haberine göre, Filistin’in Arap Birliği delegesi Muhanned el-Akluk, Birliğin inanılmaz toplantısı öncesinde yaptığı konuşmada, “İsrail’i, Refah’a akınları ve bunun bir milyondan fazla yerinden edilmiş insan üzerindeki yansımaları konusunda uyarıyoruz” dedi.

“İsrail’in milletlerarası hukuka uymayı reddettiğini ve ramazan ayı boyunca Gazze’deki yangını durdurmadığını” vurgulayan Akluk, “Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulunu (BMGK) Gazze Şeridi’nde ateşkesi sağlamaya ve İsrail’e karşı yaptırımlar uygulamaya” çağırdı.

NELER YAŞANMIŞTI?

Arap Birliği, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana taarruzlarını sürdürdüğü Gazze Şeridi’ndeki gelişmeleri görüşmek üzere, daimi delegeler seviyesinde fevkalâde toplantı kararı almıştı.

Söz konusu toplantı, Moritanya’nın Mısır Büyükelçisi, Arap Birliği daimi temsilcisi ve Arap Birliği Kurulu Lideri Hüseyin Sidi Abdullah Aldi başkanlığında Kahire’de başladı. Toplantıya Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Husam Zaki ve üye ülkelerin delegeleri katılıyor.

Arap Birliğinden daha evvel yapılan açıklamada, Filistin’in talebi ve Arap ülkelerinin takviyesiyle düzenlenen toplantıda, “soykırım cürmünü ve İsrail’in Filistin halkına karşı uyguladığı açlık ve yerinden etme siyasetini durdurmaya yönelik Arap ve memleketler arası eylemin” tartışılacağı açıklanmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir