Hastane Tetkik Randevularında da Onaylı Randevu Sistemi Geliyor

Devlet hastaneleri Tetkik Randevularına da Onaylı Randevu Sistemi Geliyor ! Sıhhat Bakanı Dr. Fahrettin Koca, onaylı randevu sistemi ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gazetecilerin sorularını yanıtladı ve sıhhat sisteminde yapılacak yeni düzenlemeleri açıkladı.Sağlık Bakanı Koca, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ile ilgili toplantıların sürdüğünü ve hastane ziyaretlerinin devam edeceğini, son bir aylık devirde artan kapasite ve problemlerin tahlili için yarın Çam Sakura Hastanesi’nde klinik hocaları ve asistanlarla bir kıymetlendirme toplantısı yapılacağını duyurdu.

Onaylı randevu sisteminin sonuçları yarın açıklanacak

Bakan Koca, bayram sonrası onaylı randevu sisteminin bir aylık sonuçlarının kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti. Bu sistemin getirdiği yararlar ve gelecek adımlar hakkında ayrıntılı bilgi verileceğini söz etti. Koca, sistem sayesinde birtakım branşlardaki sıkıntıların azaldığını, fakat birtakım branşlarda hala meselelerin devam ettiğini ve tahlil için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Tetkik randevularında da onay sistemine geçilecek

Koca, tetkik randevularında da benzeri bir onay sistemine geçileceğini duyurdu. Bayramdan sonra kademeli olarak devreye girecek bu sistemle, tetkik yahut müdahaleye gelemeyecek hastaların yerine öbür hastaların çağrılması hedefleniyor. Bu sayede MR, tomografi, kolonoskopi üzere tetkiklerin yanı sıra ameliyatlar dahil tüm randevulu süreçlerde hasta gelmezse yerine öteki bir hasta çağrılabilecek.

Kuduz olaylarındaki artış ve ötenazi tartışması

Bakan Koca, kuduz olaylarındaki artışa da değindi ve alınacak önlemlerin değerlendirildiğini belirtti. Lakin ötenazi konusunda gönlünün rahat olmadığını söz etti. Sıhhat Bakanlığı’nın MHRS ve tetkik randevularında yapacağı bu yeni düzenlemelerin sıhhat hizmetlerinin daha faal ve verimli kullanılmasına katkı sağlaması bekleniyor.  (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)


Warning: Use of undefined constant TDC_PATH_LEGACY - assumed 'TDC_PATH_LEGACY' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/baskentlilerhabe/public_html/wp-content/plugins/td-composer/td-composer.php on line 114

Warning: Use of undefined constant TDSP_THEME_PATH - assumed 'TDSP_THEME_PATH' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/baskentlilerhabe/public_html/wp-content/plugins/td-composer/td-composer.php on line 118

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir