İzmit kent merkezindeki Kent Meydanı’nda saat 20.00 sıralarında, iki küme ortasında şimdi bilinmeyen sebeple bıçak ve satırların kullanıldığı arbede çıktı. Kolundan ve bacağından bıçaklanan K.Ş., kaçarak yakındaki Yenicuma tramvay durağına sığındı.
Yaralı gencin peşinden durağa gelen saldırganlar, tramvay durağında misyonlu güvenlik görevlisinin engellemesiyle karşılaştı. Küme, kendilerini engelleyen güvenlik görevlisine taş attı.
Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve acil sıhhat grupları sevk edildi. Yaralanan K.Ş. olay yerindeki birinci müdahalesinin akabinde ambulansla hastaneye kaldırılırken, kümenin taşladığı güvenlik görevlisinin ise yaralanmadığı belirlendi.
Polis takımlarının geldiğini gören şüpheliler olay yerinden kaçtı. Arbedede kullanılan bir börek bıçağı yakındaki bir bankın altında bulundu. Polis kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.